۵ خطایی که نباید در ساخت رزومه خود مرتکب شوید!

بازدید: 2000 بازدید
5 خطایی که هرگز نباید در ساخت رزومه کاری مرتکب شوید

از موثرترین ابزارهایی که برای معرفی قابلیت ها و توانایی های هر فرد می تواند مورد استفاده قرار بگیرد، رزومه و مشخصات حرفه ای اوست. بسیاری از سازمان ها و شرکت ها با بررسی رزومه، افراد مستعد را شناسایی کرده و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهند. اما با وجود اهمیت رزومه نویسی، افراد از مهارت های کافی برای نوشتن رزومه خود برخوردار نیستند. در این مقاله به مرور نکته های مهمی که بهتر است در رزومه خود داشته باشید، پرداخته شده و به طور مختصر ویژگی های رزومه های موثر و جذاب توضیح داده می شود.

یکی از برزگترین خطاهایی که ممکن است در مسیر شغلی خود مرتکب آن شویم، کم اهمیت شمردن ارزش رزومه است. در واقع، شاید از ارزش کلماتی که می توانیم در رزومه خود استفاده کنیم، غافل باشیم. باید توجه داشت که رزومه نویسی به هنر و مهارت نیاز دارد و می تواند تصویر اولیه عالی و دقیقی از شما را برای مصاحبه کنندگان ایجاد کند و به بهترین شکل معرف شما باشد.

جالب است بدانید که بر خلاف تصور شما، بررسی اولیه رزومه ها معمولا فقط دهها ثانیه طول می کشد. و همین فرصت کوتاه است که مشخص می کند رزومه شما برای رقابت با دیگران باقی می ماند یا کنار گذاشته می شود. بسیاری از افراد فکر می کنند که مصاحبه کنندگان به صورت سیستماتیک و به دقت رزومه آنها را مورد بررسی قرار می دهند، در حالی که عکس این قضیه اتفاق می افتد و مدیران و کسانی که می خواهند افراد را جذب کنند، با نگاهی سریع آن را مورد ارزیابی قرار می دهند. بعد از ارزیابی سریع اولیه، برخی از رزومه ها برای بررسی بیشتر جدا می شود، پس بیاد داشته باشید که تنها چند ثانیه فرصت دارید تا از غافله عقب نمانید.

در ادامه ۵ خطایی که نباید هرگز از آنها در فرایند رزومه نویسی غافل شوید بیان می شود:

۱. نادیده گرفتن ویژگی های ارزیاب رزومه:

نادیده گرفتن ویژگی های فردی که احتمالا رزومه ما را مورد ارزیابی قرار می دهد، اولین خطای بزرگ رزومه نویسی است. شما باید انتظارات کسی که می خواهد رزومه شما را بخواند، در نظر بگیرید. برای این کار خود را از نگاه فرد ارزیاب در نظر گرفته و تصور کنید اگر به جای او بودید، چه انتظاراتی از رزومه داشتید.

۲. اشتباهات ساختاری و نگارشی:

در حقیقت یکی از اشتباهات مهلک، اشتباهات ساختاری، نامرتب بودن کلمات، فونت و علائم نگارشی است. رزومه شما نباید جملات اشتباه و نگارش نادرستی داشته باشد. ممکن است حتی افراد حرفه ای نیز در رزومه خود محتویات اشتباه داشته باشند. این امر به خصوص در رزومه های انگلیسی بیشتر دیده می شود. سعی کنید برای جلوگیری از این اتفاق، رزومه های قوی افراد دیگر را به عنوان معیار و نمونه استفاده نموده و از آنها ایده بگیرید. به عنوان مثال در صورتی که دانشجو هستید و می خواهید رزومه فارسی خود را به انگلیسی بنویسید، ابتدا سعی کنید نمونه ای مشابه را با جست و جو در اینترنت یافته و از آن الگو برداری کنید.

۳. عدم بسط و توضیح تجربیات و مهارت ها:

یکی دیگر از نقطه ضعف ها این است که شما صرفاً اشاره به تجربیات و تحصیلات و یا مهارت ها می کنید و توضیح بیشتری درباره آن نمی دهید. به عنوان مثال، کسی که رزومه شما را می خواند، نمی‌داند در یک سالی که جایی مشغول بوده‌اید، چه فعالیت‌هایی را انجام داده‌ و یا چه سمت‌هایی داشته‌اید. نباید فقط تجربیات خود را لیست کنید، بسط و توضیح فعالیت ها و مهارت های مهمی که در گذشته انجام داده اید، فرصت شما برای استخدام شدن را بالا خواهد برد.

نکته: بیاد داشته باشید که در این زمینه نباید بیش از حد به جزئیات پرداخت، بلکه بر روی توضیح مهارت ها و تجارب مهم تمرکز کنید.

۴. فرمت های اشتباه:

فرمت های اشتباه رزومه یکی دیگر از خطاهای بزرگی است که شما را از رقابت با دیگران در همین مراحل اولیه کنار می گذارد. با این که شاید از پیش پا افتاده ترین مراحل رزومه نویسی، به نظر برسد، اما ممکن است بسیاری از افراد فرمت های مناسبی برای رزومه خود نداشته باشند. شما بایستی فرمت گرافیکی و منظمی برای رزومه خود داشته باشید و سعی کنید از ایده های خلاق به جای فرمت های تکراری استفاده کنید.

۵. نوشتن یکنواخت همه بخش های رزومه:

از دیگر نکات منفی رزومه ها، نوشتن یکنواخت و بدون برجسته کردن کلمات کلیدی است. شما باید قادر باشید که نکات مهم را شناسایی کرده و آنها را در رزومه خود برجسته کنید. با این کار می توانید توجه فردی که رزومه شما را می خواند، بیشتر جلب کنید.

برخی اوقات افراد از نکات اصلی رزومه غافل می شوند. در ایجاد یک رزومه، نباید صرفا چند پاراگراف از خودتان بنویسید یا اینکه از عناوینی استفاده کنید که فرد ارزیاب رزومه شما را به کل کنار بگذارد.

قبل از این که رزومه خود را برای فرصت شغلی یا حتی تحصیلی ارسال کنید، بایستی استراتژی مناسبی داشته باشید. اشتباه است اگر بخواهید برای هر شغل یا حتی هر سازمانی از استراتژی مشابه استفاده کنید.


شما می‌توانید برای ساخت رزومه ای حرفه از ابزارهای کارآمدی مانند رزومه ساز رزومه فا استفاده نمایید رزومه فا به شما کمک میکند به سه روش بهترین رزومه را میان رقیبان خود داشته باشید:

۱- رزومه ساز آنلاین رایگان رزومه فا

رزومه ساز آنلاین رایگان

۲- استفاده از قالب های آماده رزومه در فرمت word

استفاده از قالب های آماده رزومه در فرمت word

۳ – سفارش طراحی گرافیکی رزومه توسط طراحان گرافیست رزومه فا

سفارش طراحی گرافیکی رزومه توسط طراحان گرافیست رزومه فا