چه یک فریلنسر دورکار یا عضوی از یک استارتاپ باشید، دیر یا زود گزینههای متعددی مانند خانه، دفتر کار و البته، فضای کار اشتراکی به شما پیشنهاد خواهد شد.
با وجود متفاوت بودن شرایط هر محل، در بسیاری از مواقع، فضای کار اشتراکی به عنوان گزینهای همه جانبه، ارزان و با جو کاری مناسب دیده میشود. آیا نویدهای بیپایان در مورد مزایا فضای کار اشتراکی صحت دارد و اگر این گونه باشد، این برتری برای هر نوع زمینه و شخصیت کاری معتبر است؟
برای ارزیابی مناسب بودن فضای کار اشتراکی با شرایط کار خود، ابتدا باید با مزایا و محدودیتهای احتمالی آن آشنا شوید.
نکات مثبت و منفی فضای کار اشتراکی توجه کنید که مواردی که در ادامه ذکر شده است، بررسی همه جانبه فضای کار اشتراکی است و برای هر فرد با شرایط مختص به خود، صحت ندارد. نکته دیگر متفاوت بودن استاندارد یک فضای کاری اشتراکی از دیگری است.
مزایا کار در فضای کار اشتراکی
دستیابی به افراد متخصص
ایجاد شبکه کاری در پیشرفت کسبوکار بسیار اهمیت دارد و یکی از بهترین محلها برای دستیابی رایگان به مجموعهای از افراد مرتبط، هم فکر و هم سو، فضای کار اشتراکی است.
دسترسی به این تعداد از افراد متخصص با کمترین فاصله و به صورت حضوری به شما این امکان را میدهد تا برخی از امور خود را به افراد با استعداد و خلاق با کمترین هزینه برونسپاری کنید.
ساختار نظم دهنده برای افراد اجتماعی
یک بررسی نشان داد که با حضور افراد در محیط دارای ساختار و ویژگیهای اجتماعی مانند فضای کار اشتراکی، ۶۲ درصد مشارکت کنندگان، افزایش بهرهوری پس از پیوستن به این محیط را گزارش دادهاند.
شاید کار در خانه آزادیهای بدیهی را فراهم کند اما در آخر همین آزادیها و نبود ساختار موجب کاهش بهرهوری، انگیزه و خلاقیت خواهد شد.
حضور در میان افراد مصصم در پیشرفت کار، فرد را به تلاش بیشتر و منطبق شدن بر اساس ساعات کاری مطلوب، تشویق میکند.
امکانات رفاهی جانبی
برای حضور در دفتر کاری، تنها هزینه خرید یا اجاره این محل وجود ندارد، باید به فکر هزینههای خرید و نگهداری از لوازم و ادوات بسیاری باشید که مانع سرمایهگذاریی بیشتر بر ایده محصول استارتاپ خواهد شد.
اما در فضاهای کار اشتراکی به تنوع بالایی از امکانات و لوازم ضروری و رفاهی بدون پرداخت هزینه برای استفاده یا نگهداری، دسترسی خواهید داشت.
وای-فای، آشپزخانه، تجهیزات چاپ و تحریر، نورپردازی، لوازم بایگانی، نشمین و حتی موارد تفریحی و استراحت را میتوان در فضاهای کار اشتراکی یافت.
الهام بخشی در کار
حضور در کنار افراد متخصص علاوه بر دسترسی به استعدادهای آنها موجب الهامبخشی و پویا نگه داشتن قوه خلاقیت خواهد شد.
برای برافروختن هر ایدهای به یک تحریک کننده اولیه نیاز خواهید داشت و بهترین مکان برای یافتن ایدهها و محرکهای موثر در فضاهای کار اشتراکی است.
گاهی رویدادهای تشویقی مانند دعوت از سرمایهگذاران، افراد موفق یا کلاسهای آموزشی برگزار شده در این فضاهای اشتراکی میتواند شما را با نحوه پیشرفت در کارآفرینی آشنا کند.
القای جو و فرهنگ کار شرکتی
آرزوی هر استارتاپ، تبدیل شدن به یک شرکت بزرگ و موفق است اما پیش از ورود به دنیای پررقابت و گاهی ناشیانه میان شرکتها، یادگیری چالشها و ساختارهای حقوقی، اقتصادی و روند فرهنگی جامعه هدف، بسیار مهم است.
به لطف محیط آموزنده فضای کار اشتراکی، میتوان با بسیاری از خطاهای مهلک و شکست دهنده استارتاپها پیش از مرتکب شدن آنها آشنا شد.
کاهش هزینهها
یکی از بارزترین برتریهای فضای کار اشتراکی نسبت به دیگر محیطها که دلیل ماهیت مشترک بودن فضای فعالیت، هزینههای رزرو محل و استفاده از تجهیزهای کار به حداقل میرسد.
معایب فضای کار اشتراکی
کمبود حریم خصوصی
این موضوع به شخصیت و ماهیت کار هر فرد وابسته است اما اگر از نظر بروز شخصیتی یا در معرض گرفتن اطلاعات حرفه کاری، امکان قرارگیری در محیط متراکم را ندارید، بهتر است در انتخاب محیط اشتراکی تجدید نظر کرده یا به دنبال یک گزینه با فضای اختصاص شده مناسب باشید.
رقابت نزدیک
در بخش مزایا به قرارگیری در کنار افراد هم زمینه پرداختیم اما اگر ورودی مشتریان شما از طریق این فضای کار اشتراکی است، این میتواند دیده شدن شما در میان انبوهی از افراد هم زمینه را سخت کرده یا منجر به از دست دادن مشتریان قبلی شود.
اختلافهای شخصی
یک فضای کار اشتراکی به مسئول مدیریت منابع کاری و انسانی مجرب نیاز دارد چرا که به اشتراک گذاشتن محیط در یک فعالیت درگیر کننده مانند شغلهای حرفهای میتواند سوتفاهمهای بسیاری در تصاحب منابع و امکانات ایجاد کند.
محدودیت دسترسی
اگر توانستهاید شرایط کاری خود یا گروه استارتاپ را به نمونه پایداری برسانید، در این صورت همگام کردن فعالیتهای خود با زمان شروع و پایان روزانه چندان سخت نخواهد بود، اما با رخ دادن موقعیت نامطلوب یا وجود مشغلههای کاری بالا، ساعات فعالیت محدود این مکانها چندان مناسب نخواهد بود.
گسترش سریع فضای کار فضای کار اشتراکی در مراحل اولیه توسعه استارتاپ، گزینه کمهزینهتر است اما با گسترس کسبوکار و نیاز به بکارگیری افراد جدید، توسعه محل کار در این محیطها گاهی چالش برانگیز است.
بسیاری از محیطهای اشتراکی اجازه رزرو فضای بیشتر را فراهم کردهاند اما نمیتوان پیشبینی کرد که در زمان کوتاه و به راحتی بتوان فضای قابل توجهی را به محیط پیشین خود اضافه کرد.
انتخاب محیط شغلی دورکار با وجود بررسی همه جانبه با ذکر مزایا و معایب فضای کار اشتراکی اما همچنان معتقدیم که این محیط کاری مناسب برای بسیاری از استارتاپها، فریلنسرها و گروههای همسو است.
شاید حفظ حریم خصوصی، تراکم جمعیتی بالا و کنترل بهینه مشتریان در فضای کار اشتراکی یک چالش به حساب آید.
نکته دیگر متفاوت بودن یک فضای کار اشتراکی از دیگری بر اساس محل، مسئولیتپذیری گردانندگان، آزادیهای فعالیتی و موارد دیگر است که باید به آن توجه کنید.