اهمیت ایجاد رزومه کاری حرفه‌ای برای فریلنسر

دنیای مدرن و فضای مجازی بستر بسیار مناسبی برای فعالیت‌های شغلی مناسب برای هر نوع تخصص و مهارتی ایجاد کرده است. امروزه با استفاده از یک رایانه یا لپ‌تاپ یا حتی یک گوشی هوشمند ساده می‌توانید، شروع به کسب‌وکار کنید.

فضای جدید شغلی که اینترنت برای افراد بسیاری ایجاد کرده است را فریلنسینگ می‌نامند . اگر شما از این محیط جدید کاری استفاده کنید و درآمد کسب کنید، یک فریلنسر هستید. فریلنسرها کسانی هستند که از هر ناحیه و مکان، در هر زمان، با هر وسیله و هر تخصصی که داشته باشند می‌توانند شروع به انجام کاری کنند و درآمدی برای خود کسب کنند. مشکل بیکاری در جامعه با به وجود آمدن این مفهوم شغلی جدید تا حدودی حل شده است. تنها چیزی که نیاز دارید این است که در انجام کاری تخصص داشته باشید. اگر به فریلنسری علاقه‌مند شده‌اید می‌توانید در سایت‌های متعددی که برای فریلنسرها ایجاد شده است ثبت‌نام کنید، مهارت و تحصیلات دانشگاهی خود را در رزومه کاری حرفه‌ ای بنویسید و به همراه نمونه کارهایتان در معرض دید همگان قرار دهید؛ اما باید به چند نکته توجه داشته باشید.

· تعریف فریلنسر را بفهمید و بدانید یک فریلنسر چه کارهایی را باید انجام دهد.

· رزومه کاری حرفه‌ای ویترین تبلیغاتی شماست، اهمیت بسیاری دارد که چگونه آن را بنویسید تا دیگران ترغیب شوند به شما سفارش دهند.

· نیازهای جامعه را بشناسید و با توجه به نیازهای جامعه سفارش کارفرما را انجام دهید.

رزومه کاری برای یک فریلنسر اهمیت بسیار دارد. همچنین نکات زیاد دیگری وجود دارد که به‌عنوان یک فریلنسر باید بدانید.

این مطلب را دنبال کنید تا ببینیم چگونه می‌توان یک فریلنسر موفق بود؟ فریلنسر چه وظایفی دارد؟ فریسلنسرها (freelancer) کسانی هستند که در شرکت یا اداره خاصی استخدام نیستند، ولی به‌راحتی با انجام فعالیت‌هایی که در آن تخصص دارند درآمد کسب می‌کنند. فعالیت‌هایی که آن‌ها انجام می‌دهند موارد بسیاری را شامل می‌شود. نوشتن مقاله برای یک وب‌سایت، طراحی لوگو و گرافیک، عکاسی، برنامه‌نویسی کامپیوتر یا وب‌سایت، بازاریابی، تبلیغات محصول و نوشتن توضیحات درباره محصول خاص و … یک فریلنسر می‌تواند در چندین حوزه مهارت داشته باشد.

به‌عنوان یک فریلنسر به چه چیزهایی نیاز خواهید داشت؟ اگر به فریلنسری و دورکاری علاقه‌مند شده‌اید باید بتوانید توانایی انجام این سبک اشتغال را در خود پرورش دهید. برای این منظور مستلزم داشتن چیزهایی هستید.

مهم‌ترین چیزی که یک فریلنسر نیازمند آن است، تخصص است. باید در انجام کاری تخصص داشته باشید، چه دانشگاهی و چه تجربی. اگر به‌عنوان یک عکاس دورکار می‌خواهید فعالیت کنید، باید عکاس حرفه‌ای باشید. دنیای مجازی و دنیای حقیقی تفاوتی باهم ندارند، پس حرفه شما در دنیای حقیقی می‌تواند در دنیای مجازی برایتان درآمدزا باشد. رزومه کاری دیگر چیز مهمی است که یک فریلنسر باید داشته باشد. به این نکته توجه کنید که برای استخدام در جایی نیاز دارید تا رزومه کاری ارسال کنید، فریلنسر هم باید برای جذب دیگران رزومه خوب و محکمی داشته باشد.

رزومه نویسی به چه شکلی است؟ رزومه کاری معرفی‌نامه‌ای است که شامل مشخصات فردی، تحصیلات، تجربیات کاری و مشخصات روحی شما است. شما برای معرفی خود به دنیای کسب‌وکارهای اینترنتی و حوزه فریلنسینگ باید رزومه کاری خود را در معرض دید دیگران قرار دهید. برای نوشتن رزومه کاری در ابتدا باید مشخصات فردی خود شامل نام و نام خانوادگی، ملیت،‌ سن، شماره‌های تماس و آدرس‌ را یادداشت کنید تا راه‌های ارتباط با خود را مشخص کرده باشید. تحصیلات شما مورد دومی است که در رزومه باید بنویسید. مدرسه و دروسی که گذرانده‌اید، معدل دیپلم یا مدارک فنی، تحصیلات دانشگاهی و رشته‌ای که در آن موفق به اخذ لیسانس یا فوق‌دیپلم شده‌اید را بنویسید تا میزان توانمندی خود را به دیگران تفهیم کنید. تجربیات کاری مهم‌ترین بخشی است که در رزومه ایجاد می‌کنید. باید به دیگران از تجربه‌ای که در طول فعالیت حرفه‌ای خود داشته‌اید، بگویید. اگر در شرکتی استخدام بوده‌اید و یا منصب خاصی داشته‌اید در رزومه ذکر کنید تا کسی که آن‌ را می‌خواند بداند شما چه کسی هستید. اگر در پروژه‌ای مشارکت داشته‌اید حتما آن را ذکر کنید تا کارفرما بتواند میزان توانمندی شما در مدیریت یک پروژه را ارزیابی کند. نمونه کار مورد مهم دیگری است که می‌توانید آن را در رزومه خود قرار دهید. خوشبختانه اگر فعالیت حرفه‌ای تجربه کرده باشید می‌توانید همان کار را به‌عنوان نمونه کار در رزومه بنویسید. نمونه کارها می‌توانند شامل متنی که نوشته‌اید، متنی که ترجمه کرده‌اید، عکس که گرفته‌اید و خلاصه کاری که انجام داده‌اید باشند. در آخر هم از علایق خود بگویید، از این‌که چه نوع شخصیتی دارید.

از میزان مطالعه خود بنویسید و مشخصات شخصیتی خود را قید کنید.

خواننده با خواندن این مطالب شخصیت شما را درک می‌کند و می‌تواند انتخاب کند که این مدل شخصیتی توانایی انجام پروژه او را دارد یا خیر. رزومه کاری حرفه‌ای برای یک فریلنسر چه اهمیتی دارد فرض کنید می‌خواهید انجام یک پروژه محتوا نویسی را به شخصی بسپارید. در سایت‌های مختلف به دنبال یک فریلنسر می‌گردید تا کار شما را پیش ببرد.

با این سوال مواجه می‌شوید که چگونه فریلنسر مناسبی برای این کار بیابم؟ پیدا کردن شخص مناسب برای انجام این کار برای شما بسیار مهم است. رزومه گویای کار شماست و خواننده را مجاب می‌کند که شما چه توانایی‌هایی دارید. رزومه را به نحوی باید ایجاد کنید که نیازهای شمارا نشان ندهد، بلکه نیازمندی کارفرما را هدف قرار دهد. در نتیجه می‌توانید در دریافت سفارش موفق باشید. رزومه کاری نشان‌دهنده تخصص شما، نوع مسئولیت‌پذیری و میزان توانایی شما در مدیریت یک پروژه است. پس حائز اهمیت است. همچنین رزومه اثباتی برای تبلیغات کار شماست. شاید به‌عنوان یک فریلنسر آگهی تبلیغاتی داده باشید و یک سری موارد را برای قابلیت‌های خود ذکر کرده باشید؛ اما خواننده با دیدن این نکات نمی‌تواند از صحت موارد ذکرشده مطمئن باشد. درنتیجه نیاز دارد تا شما به او اثبات کنید. رزومه کاری شما مهر تاییدی بر گفته‌های شماست.

فریلنسر موفق چه شخصی است؟ اگر دورکاری را برای امرار معاش خود برگزیده‌اید، باید درآن پیشرفت کنید تا درآمدتان بالاتر برود. برخی از فریلنسرها درآمد بالای ۱۰ میلیون تومان در ماه دارند و عده‌ای نیز همانند یک کارمند اداری ۲ میلیون و کمتر را درازای یک ماه می‌توانند دریافت کنند. باید به نحوی کار کنید که به درآمد ۱۰ میلیون تومان خود را نزدیک کنید، چراکه هدف شما از فریلنسری کسب درآمد است. اما برای این ‌که از یک فریلنسر معمولی به حرفه‌ای تبدیل شوید چه‌ کارهایی باید انجام دهید.

در این قسمت از متن نکاتی را برای شما بازگو می‌کنیم که موفقیت شما را در دورکاری افزایش دهد.

۱. حرفه‌ای عمل کنید. همان‌طور که در دنیای حقیقی افراد سراغ آدم‌های حرفه‌ای‌تر و متخصص‌تر می‌روند، کسب‌وکار اینترنتی نیز حرفه‌ای‌ها را به معمولی‌ها در موفقیت مقدم می‌داند. در هر کاری که سفارش قبول می‌کنید، روشی را پیش بگیرید که در بازار رقابت اینترنتی پیشگام باشید. همان‌طور که بیان شد فریلنسینگ می‌تواند هر کاری در اینترنت را شامل باشد،‌عکاسی، طراحی، ترجمه و … بهترین روش‌ها و بهترین عملکردتان را در این فضا به‌کارگیرید تا موفقیت شما روزافزون باشد.

۲. سراغ مهارت‌هایی بروید که درخواست‌های بیشتری برای آن‌ها صورت گرفته است. امروزه عناوین جدیدی در اینترنت ظهور پیدا کرده‌اند. موضوعاتی که اهمیت بسیاری برای دارندگان سایت‌‌های اینترنتی دارند و درعین‌حال، جزو رشته‌های دانشگاهی نیستند.

از جمله این موضوعات می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

· بازاریابی دیجیتال با توجه به پیشرفت روزافزون ارائه محصولات به‌صورت آنلاین، بازاریابی محصولات در اینترنت بیشتر از پیش نیاز پیدا کرده است. یک بازاریاب دیجیتال باید بداند که چگونه ترفندهایی را برای افزایش بازده فروش یک سایت در اینترنت به کار بگیرد. چگونه بتواند در موتورهای جستجو مانند گوگل سایتی را به نمایش بگذارد، چگونه تبلیغی کارآمد و موثر در شبکه‌های اجتماعی انجام دهد. با افزایش مهارت در این حوزه می‌توانید درآمد بسیار خوبی کسب کنید.

· محتوا نویسی با توجه به الگوریتم‌های مختلف گوگل برای نمایش سایت‌های پربازده، اهمیت محتوا در سایت بسیار بالا است. مدیران سایت‌ها برای اینکه در نتایج گوگل صدرنشین باشند، سرمایه‌گذاری خوبی در قسمت تولید محتوا مرتبط با سایتشان انجام می‌دهند. سایت‌های متعددی برای محتوا نویسی وجود دارد که می‌توانید در آن‌ها عضو شوید و با نوشتن مقالاتی که خواننده را جذب می‌کند کسب‌وکار خوبی برای خود راه بیاندازید.

· سئو برای یک سایت از اهمیت بسیاری برخوردار است چراکه باعث نمایش سایت در صفحه اول گوگل می‌شود. اگر بتوانید یک سئوکار خوب باشید و سایتی را در رتبه‌های برتر گوگل به نمایش بگذارید،‌می‌توانید روی درآمد سئو حساب بازکنید.

· ایمیل مارکتینگ تبلیغات از طریق ایمیل یک ‌راه مقرون‌به‌صرفه و کم ریسک است. مدیران سایت‌های مختلف برای تبلیغات در ایمیل نیازمند اشخاصی هستند که کلیدی‌ترین نکات را به ایمیل خوانندگان بفرستند تا آن‌ها را مجاب به بازدید از سایتشان کنند. کسانی که در بخش ایمیل مارکتینگ فعالیت می‌کنند از درآمد خوب این بخش فریلنسینگ گزارش‌های خوبی می‌دهند.

۳. برای خود وبلاگ، وب‌سایت یا یک صفحه در شبکه‌های اجتماعی داشته باشید. کارفرما زمانی به شما سفارش می‌دهد که بتواند شما را پیدا کند. این که برای خود جایی داشته باشید که نمایانگر رزومه، نمونه کار و حوزه فعالیتتان باشد حائز اهمیت است.

۴. ارزش کار و وقتتان را حفظ کنید. بسیاری از فریلنسر‌ها برای افزایش درآمد خود تن به قیمت‌های بسیار پایین می‌دهند. قیمت‌های پایین هم از ارزش کار شما کم می‌کند و هم بازار کار رقیبان شما را خراب خواهد کرد. اگر سفارشی را می‌پذیرید باید ارزش وقت و فعالیت شما را داشته باشد، در غیر این صورت نه‌تنها درآمد خوبی نخواهید داشت، بلکه به‌عنوان عامل تخریب یک حوزه کسب‌وکار نیز بدنام خواهید شد!

۵. استفاده از سایت‌های فریلنسری داخلی و خارجی اگر نمی‌توانید برای خود جایی را مقرر کنید،‌ یا جایی که برقرار کرده‌اید نتیجه مطلوبی نداشته است از سایت‌های استخدام فریلنسر استفاده کنید. سایت‌های پربازدید بسیاری وجود دارد که شما را به‌عنوان فریلنسر استخدام می‌کند و شما می‌توانید در آنجا خود را به دیگران معرفی کنید.

۶. زمان‌بندی مناسبی برای خود در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید نامی خوش در این حوزه داشته باشید سعی کنید زمان‌بندی مناسبی را در دریافت و انجام پروژه‌ها در نظر بگیرید. اگر سفارش‌های متعددی دریافت کنید و آن‌ها را در زمان مقرر پس ندهید، نه ‌تنها ضرر بزرگی به کارفرما زده‌اید، بلکه نام خود را نیز بد کرده‌اید. همین امر باعث می‌شود میزان سفارش شما کم شود یا مبالغی را به‌عنوان ضرر به کارفرمایان پرداخت کنید. پس در زمان‌بندی دقت قابل‌توجهی به کار ببرید.

۷. شبکه‌های اجتماعی کمک شایانی به کار شما خواهند کرد. به‌عنوان یک فریلنسر باید از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، فیس‌بوک، اینستاگرام و لینکدین می‌توانند در معرفی شما نقش بسیار خوبی ایفا کنند. شما در این شبکه‌ها می‌توانید به معرفی خود و حوزه فعالیتتان بپردازید. همچنین می‌توانید نمونه کارهای خود را در آن‌ها قرار بدهید تا هرکسی بتواند آن‌ها را ببیند. زمانی که در شبکه‌های اجتماعی همه بین شوید و افراد زیادی بتوانند شما را ببینند، موفقیت شما در حوزه دورکاری قطعی خواهد بود.

شما می‌توانید برای ساخت رزومه‌ای حرفه‌ای از رزومه های آماده سایت رزومه-فا  که کاملاحرفه ای تنظیم شده اند، استفاده نمایید و برای یافتن شغل دلخواه خود به صفحه سایت رزومه-فا مراجعه کنید.