آنچه در شروع شغل خود، باید انجام دهیم

بازدید: 2315 بازدید

شروع کار زمان آن است که نشان دهید چه نوع کارمندی خواهید بود.

آنچه در اولین هفته شروع کار انجام می‌دهید بسیار مهم است. شاید در ابتدا نتوانید کارهای خیلی بزرگی همانند بستن یک قرار داد بزرگ، پیدا کردن مشتری‌های عمده و … را انجام دهید اما فعالیت‌های ریزی وجود دارند که می‌توانند تاثیرات عمده‌ای بر تیم کاری شما داشته باشد.

چه بخواهید چه نخواهید، در شروع کار تحت نظر هستید. قرار نیست فقط یک اسم در لیست کارمندان باشید، قرار است ۴۴ ساعت در هفته کنار همکاران جدیدتان بنشینید و به آن‌ها نشان بدهید که شما فرد حرفه‌ای هستید.

در ادامه، راه‌هایی بیان می‌شوند که هنگام شروع کار به آن‌ها نیاز داریم.

۱-رفتار دوستانه‌ای داشته باش

هنگامی که وارد محل کار جدیدی می شوید، لبخند بزنید، خودتان را به افرادی که می‌بینید معرفی کنید و سعی کنید با همکارها ارتباط برقرار کنید. هنگام احوال پرسی، محکم و صمیمی دست بدهید و حتما اسم همکارها را به خاطر بسپارید. با این کار به آن‌ها نشان می‌دهید برای شما ارزشمند هستند و می‌توانند به شما اعتماد کنند. وقتی برداشت افراد شکل بگیرد، تغییر آن بسیار سخت خواهد بود؛ پس یک شروع مناسب بسیار مهم است.

۲- شاه ماهی را پیدا کن

در حالی که سعی می‌کنید با همه همکاران آشنا شوید، به یاد داشته باشید حتما خودتان را به تصمیم گیرندگان اصلی و مقامات بالای شرکت هم معرفی کنید. زمان منطقی برای آشنایی با مثلا معاون شرکت همین ابتدای کار است نه بعد از گذشت یک سال از شروع کار. هنگامی که خودتان را معرفی کنید، می‌توانید سریع‌تر ارتباط برقرار کنید و سریع‌تر هم در شرکت جا خواهید افتاد.

۳-ببین و یادبگیر

می‌خواهید خودتان را ثابت کنید؟ به جای عجله و پریدن وسط مسئله، منتظر بمانید و سعی کنید با دقت مشاهده کنید و روندهای انجام امور را یاد بگیرید. از به کار بردن این جمله به شدت پرهیز کنید: «ما در شرکت قبلی، کارها رو اینطوری انجام می‌دادیم». هر شرکتی روند مخصوص خود را دارد و شما دیگر در شرکت قبلی نیستید.

می توانید با پرسیدن سوال از همکارها بسیاری از امور را یاد بگیرید. سوالاتی همانند : برای عملکرد بهتر در این شرکت چکار می‌کنید؟ فرد کلیدی که من باید با او در ارتباط باشم کیست؟ فرهنگ و هنجارهای کاری شرکت چیست؟ پاسخ بعضی از این سوالات را می توان با مشاهده پیدا کرد و بعضی دیگر را باید از همکاران یا رییس بپرسید. حتما اولویت‌ها، اهداف، سبک‌های برقراری ارتباط و روش‌های ارزیابی شرکت را برای خودتان روشن کنید.

۴- همگن شو

در شروع کار، درحالی که به مشاهده رفتار همکارانتان میپردازید، سعی کنید از آن‌ها پیروی کنید. برای مثال، به زمانی که همکارانتان محل کار را ترک می‌کنند توجه کنید، سعی کنید در وسط قرار بگیرید، نه اولین نفری باشید که از محل کار خارج می‌شوید، چون می‌تواند به عنوان عدم توجه شما به کار تلقی شود و نه آخرین نفری باشید که از محل کار خارج می‌شوید، چون امکان دارد این هم به عنوان کندی یا تنبلی شما در انجام کارها تفسیر شود.
۵-کمک کن

اشتیاق و خوشحالی خود برای کار تیمی را با پیشنهاد کمک به دیگران نشان دهید. اغلب مدیران تمایل دارند در شروع، کار کمتری به افراد تازه وارد واگذار کنند. خجالت نکشید از رییستان درباره کارهای بیشتری که می توانید انجام بدهید، یا کمکی که از دست شما برمی‌آید بپرسید‌. حتی می‌توانید با هماهنگی مدیر به همکاران کمک کنید. البته اگر به دنبال پیشرفت شغلی هستید.

اگر در شروع کار به مدیر و همکارانتان نشان دهید که به میزان لازم مراقب شناخت آن‌ها، فرایند یادگیری کار، انطباق با فرهنگ محل کار و کمک به دیگران هستید، شروع کار خوبی داشته‌اید و اولین قدم برای موفقیت کاری را با قدرت برداشته‌اید.